Одделение за техничка подготовка, дизајн и развој на кутија

Изработка на проектни решенија во согласност од потребите на купувачите.

Изработување на технички цртежи за изработка на дизајн за одредена кутија.

Изработување на бели кутии (прототипи) и нивно презентирање на клиентите на плотер (sample maker) со димензија од 1х1.3 метри.

Обработка на доставени дизајни од клиентите.

Осветлување на офсетни плочи на CTP (computer to plate) осветлуивачи на плочи:
- KODAK Trendsetter Б1
- KODAK Trendsetter Б0

On line процесор за развување на осветлените плочи.

Ускладен технолошки процес со софтвер:
KODAK Prinergy workflow

Поврзување на изработените форми за печат со одделението за печатење со доставување на фајлови за CIP3 брзо подесување на параметрите на машините со помош на software DIPLOT.

Офсет печатење


Процесот на печатење

Се врши на машини за печатење и лакирање со најновата генерација на компјутерски контролиран проток на боја (CSI) како и автоматскo подесување и прилагодување на балансот на боите на отисокот, што придонесува на висок квалитет на отпечатокот.
Хартијатa или картонoт кои врват низ печатарската машина можи да се печатaт до
максимум 6 различни бои со чија што комбинација на печатење се добивка бараниот отисок кoj e воедно и лакиран (со вододисперзивен или UV лак) со што се обезбедува заштита na отисокот од оштетување и воедно се добива висок сјај. Со комбинирање на лакирањето може да се добијат разни комбинации на ефекти како што мат / сјај, само мат, само сјај, ​​irriodine,drip-off ефек. При печатењето се користат репроматеријали (картон,бои,лакови) од светски познати добавувачи со сертификати за квалитет и еколошка подобност.

HEIDELBERG SPEEDMASTER CD 102-6+LX (extended delivery)
6 printing units + 1 water based varnish unit
Max.format: 70 x 102 cm.
Min.format: 28 x 42 cm.

ROLAND 600 RFK 3B 5+L
5 printing units + 1 water based varnish unit
Max.format: 72 x 102 cm.
Min.format: 28 x 40.6 cm.

Roland 805-6w (5+L)
5 printing units + 1 water based varnish unit
Size 1020 x 1420
Max.paper size: 1000×1400 mm
Min.paper size: 600 x 850 mm
Thickness: 0,1-0,8 mm

TYMI USTAR UV SPOT COATING MACHINERY
UV and Water Based Varnish Machine
Max.format 80 x 110 cm.
Min.format 34 x 40.6 cm.
UV Three Lamp Curing Equipment
4 Roller and 2 Cylinder System UV Coater

Штанцање и рељефирање

BOBST SP 102-E
Max.format 102 x 72 cm.
Min.format 40 x 35 cm.
– BOBST SP 1420-E
Max.format 142 x 102 cm.
Min.format 70 x 50 cm.

– BOBST SP 104-E
Max.format 104 x 74 cm.
Min.format 40 x 35 cm.

 – YONGCHENG YC1520

Professional available for corrugated board die cutting
Max. paper size 1520mm*1120mm
Min. paper size 500mm*450mm
Max.die cutting size 1490mm*1100mm/58.66in*43.31in
Paper available size Corrugated board E B C A AB (1-7mm)

Машини за штанцање,рељефирање

Систем за печатење со топлотна фолија

CAVOMIT HEIDELBERG HOT FOIL STAMPING SYSTEM
Max.format 57 x 77 cm.

Rabolini Imperia HOT FOIL STAMPING SYSTEM

ECOSYSTEM 72

Machine for automatic hot plastification.

По барање на купувачот врз печатените и лакирани табаци може да се нанеси сребрeна или златна фолија или било кој друг филм во боја со метален ефект на машините за термичко печатење .

Оваа технологија овозможува производот (кутијаta) да добие нова вредност во однос на специјалните ефекти и разновидноста спрема другите производи.

Технолошкиот процес на POST печатење (виткање лепење)

1. BOBST DOMINO 100M
Folder gluer for straight line, double wall and crash lock bottom (1,2 and 3 dots)
2. BOBST MEDIA 68
Folder gluer for straight line double wall, and crash lock bottom (1,2 and 3 dots)
3. OMEGA ALPRO 70
Folder gluer for straight line, double wall, crash lock,Z-fold and 4 corner boxes
4. GDHH-900
Folder gluer for straight line, double wall, crash lock and Z-fold and boxes

Целофанирање

– KOHMAN F710/2 WINDOW PATCHER MACHINE
Max Blank Size 710×710 mm
Min Blank Size 100×80 mm
Max Film Patch 520×540 mm
Minimum Film Patch 38×30 mm

– KINGSUN 1020C WINDOW PATCHER MACHINE
Max Blank Size 650×1020 mm
Min Blank Size 140×80 mm
Max Film Patch 520×760 mm
Minimum Film Patch 80×40 mm

Валовита лепенка

CARDBOARD machine for the production of corrugated cardboard
E-shaft – III layer 2.5 mm to 3.5 mm
C-shaft – III layer 3.5 mm to 4 mm
B + C – In a layer of 7 to 8 mm
B + E – In a layer of 5 to 6 mm
Corrugated cardboard machine
Maximum shaft dimension is 1600 mm
Length at customer’s request

 

Printig mashine 4/1 + rolo shtanc
It has the ability to print in 4 colors
Maximum dimension is 2040 mm x 101 mm
Roll stand with the maximum dimension of the form 1800mm x 98mm

Double two layer E val
1600mm width of the shaft along the endless
preferably in rolls of 110 cm on the roll
Corner
3.5 x 3.5 5.5 x 5.5
Length to buyer.

Каширање

Fustelarko

AUTOMATIC FLUTE LAMINATOR ST 1450 Machine for laminating of corrugated sheet (2,3 or 5 ply board C,E,F…wall) tocardboard from 200-500 GSM.

AUTOMATIC FLUTE LAMINATOR YB 1450L Machine for laminating of corrugated sheet (2,3 or 5 ply board C,E,F…wall) tocardboard from 200-500 GSM.

Fustelarko

Email: sale@fustelarko.com.mk

Tel: +389 (47) 239 200
Mob: +389 (70) 207 138
Адреса:Индустриска бб Битола